Katalysator verstopt en aan vervanging toe?

Het gebeurd regelmatig dat een katalysator verstopt raakt en deze moet worden vervangen. U gaat naar de garage voor een storing of de auto heeft weinig vermogen meer. Bij de garage krijgt U de diagnose te horen: katalysator verstopt en deze zal moeten worden vervangen”.

Dit is al snel een dure reparatie. Toch kunt U achteraf wat kosten terughalen als Uw katalysator verstopt is, namelijk aanbieden voor recycling! Gemiddeld krijgt U nog 20 tot 250 euro voor de verstopte katalysator.

katalysator verstopt

Katalysator verstopt? Neem contact op wat hij waard is voor recycling.

Natuurlijk wil het garagebedrijf graag de verstopte katalysator of roetfilter houden, en aanbieden aan een recycling bedrijf of metaal handelaar. Logisch natuurlijk, want ze leveren aardig wat geld op. Dat de katalysator verstopt is veranderd niets aan de waarde.

Vaak denken de garagebedrijven ook dat er geen andere optie is dan de katalysator of roetfilter te houden, omdat er statiegeld of recycling premie word gerekend door de leverancier van het garagebedrijf, en het garagebedrijf daarom aangeeft dat de katalysator achtergelaten. Maar het kan ook anders:

U krijgt vaak meer bij ons dan de hoogte van het statiegeld 

Wat veel particulieren en bedrijven niet weten is dat het statiegeld of recycle premie vaak lager is dan het bedrag wat wij U kunnen bieden. Wij adviseren dan ook altijd particulieren en bedrijven contact met ons op te nemen voordat het terug word ingeleverd bij de leverancier of word achtergelaten bij het garagebedrijf.

Wij kunnen altijd wel een goede inschatting maken wat de verstopte katalysator of roetfilter ongeveer opbrengt, maar het beste is om het onderdeel nummer door te geven. Dan kunnen we u exact vertellen wat deze waard is.

Voor particulieren is het laatst genoemde vaak lastig omdat er vaak geen mogelijkheid is om onder de auto te kijken, maar door onze ruime ervaring kunnen we vaak al inschatten of het de moeite waard is om de katalysator bij ons aan te bieden.