Katalysator verwijderen

De katalysator verwijderen van een auto kan diverse redenen hebben. De katalysator is verstopt, rammelt, of u wilt meer vermogen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De katalysator verwijderen kan wel gevolgen hebben voor zowel het milieu, als voor de APK keuring.

Er komen namelijk meer schadelijke stoffen uit de uitlaat als de katalysator verwijderd is. Mocht U toch overwegen de katalysator te verwijderen, of de inhoud ervan (het monoliet), gooi dan de katalysator of roetfilter niet weg. Deze is namelijk vaak nog aardig wat geld waard. U kunt ervoor kiezen deze aan te bieden bij Globalcat Recycling.

katalysator verwijderen

U wilt uw katalysator verwijderen en U kunt natuurlijk proberen de katalysator te verkopen. Vaak kiezen mensen die een verstopte op kapotte katalysator of roetfilter hebben ervoor om een nieuwe aan te schaffen. Het risico van een gebruikte katalysator of roetfilter kopen is vaak al erg groot.

Mocht de katalysator of roetfilter na een korte tijd weer verstopt zijn, of de werking ervan is niet goed meer, dan moet er niet alleen weer een nieuwe worden aangeschaft, maar ook het arbeidsloon telt mee in de kosten. Bovendien bestaan er zelfs voor dezelfde motor vaak diverse modellen katalysatoren en roetfilters.

Waarom uw verwijderde katalysator of roetfilter aanbieden voor recycling?

Deze zijn namelijk vaak nog aardig wat geld waard als U de katalysator of roetfilter aanbied voor recycling. Er is bovendien ook niemand die voor een een gebruikte katalysator veel geld gaat betalen. Er zijn genoeg aanbieders die nieuwe, goede kwaliteit imitatie katalysatoren verkopen voor een hele schappelijke prijs.

Bovendien krijgt U in veel gevallen hetzelfde bedrag bij ons, of zelfs een hoger bedrag voor de katalysator die U verwijderd heeft, en U bent in 1 keer professioneel geholpen zonder mailtjes en telefoontjes met vragen over het onderdeel of vervelende mensen aan de deur. Neem gerust contact op voor meer informatie.